Ja hoor. Eindelijk. Lotte eet weer. *Zucht*, wat een opluchting.
Wat is dat toch met dat eten... Jesper is ook wel eens ziek en eet dan een paar dagen slecht, maar als Lotte enigszins benauwd is, of niet helemaal fit, dan breekt er weer zo'n "eetloze" (meteen een nieuw woord voor de Dikke van Dalen) tijd aan. En dan heb ik het niet over een paar dagen, nee dan duurt dat vaak weken. Het begon dit keer met een kuchje, daarna volgde de benauwdheid snel en toen ze hijgend door het huis liep en zelfs het stukje naar Jesper's school niet mee zelf kon lopen, heb ik toch maar naar Utrecht gebeld. Starten met Ventolin en Atrovent vernelen, was het advies. Prima dachten we, als we maar thuis zijn! Het vernevelen had ze echt nodig en vond ze ook heerlijk (kun je nagaan hoe benauwd ze was), maar het eten nam met de dag af. Zelfs de Nutridrinks liet mevrouwtje staan. Toen er ook nog een buikgriep langs kwam in huize Smans, was er weinig meer van Lotte over. Ze heeft natuurlijk al moeite om op gewicht te blijven, laat staan dat ze ook nog eens een dag of 3 alles weer uitspuugt en poept (sorry, niet echt smakelijk). Toen ik op een dag samen met dochterlief in bad zat en zag hoe dun ze was geworden, sprongen de tranen in mijn ogen. Ze was zó mager, ik heb daar kei hard zitten janken in bad... Mijn lief meisje... Je merkte het ook aan alles, er zat weinig energie meer in, ze moest constant bij me op schoot zitten, speelde nauwelijks meer zelf. Toen in een redelijke staat van paniek nóg maar eens naar Utrecht gebeld. Uiteindelijk met de diëtiste overlegd. We moesten het maar even aanzien. Lotte had vaker van zulke periodes gehad en uiteindelijk pakte ze het eten uit zichzelf weer op. Maar nu is ze echt heel erg dun hoor, protesteerde ik nog. Tja, dan wordt het bijvoeden via sonde en dat wilde ze toch nog proberen te voorkomen. Wij natuurlijk ook, maar om ons meisje zo zwak te zien, was toch ook heel moeilijk. Vier april staat er een check-up, dus we mochten het nog even aanzien tot die tijd.
Gerustgesteld door mevrouw W., zagen we het nog een paar dagen aan hoe Lotte al onze pogingen om ze aan het eten te krijgen, afwees. Tot afgelopen maandag. Toevallig was er een nieuwe lading Nutridrinks binnen en madame haalde zelf een flesje uit de doos. Die ze tot op de bodem leegdronk. Hoera!! Dat was al meer dan ze in de hele week ervoor binnen had gekregen. Toen ik 's middags vanuit het werk naar schoonmoeder-lief belde, kon ik wel huilen van blijdschap (wat ik later ook fijn even gedaan heb), toen ik hoorde dat ze daarna nog een volle kom Brinta met (volle!) melk, een appel 's middags bijna 2 boterhammen opgegeten had. Ja hoor, Lotte was back!! Ofwel, de eetlust was back!!
Sindsdien drinkt ze elke ochtend een flesje Nutridrink op mijn schoot op, waarna ze steevast een kom Brinta  eet. Heerlijk!!! Hoe blij was ik om te merken dat ze haar broeken sinds vandaag weer aankan!! Ja, al haar broekjes zakten vorige week gewoon van haar billen af. Ook zie ik weer een voorzichtig buikje voor de dag komen. Ook heeft ze vanochtend voor het eerst in weken de hele weg naar de (gym)school gelopen. Helemaal zelf! Ook stralen haar oogjes weer. Ze is weer super ondeugend, dus het is weer helemaal goed nu!
Vanavond mocht ze met haar tante en oom naar de Mac. Fijn frietjes en kipnuggets eten. Kom maar op met die vetten. Nu maar hopen dat ze 4 april genoeg aangekomen is om die sonde te voorkomen....


3 opmerkingen:

Denyce zei

Super dat ze weer is opgeknapt! Dat is altijd fijn om te zien!

Groetjes Denyce

Esther zei

niet leuk zeg zo'n eetloze periode. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dan volkomen in de stress schiet. Gelukkig dat ze nu weer gaat eten (een heel flesje nutri drink?!? WAUW!!) Nog een dikke week om haar goed 'vet' te mesten ;-) Succes hoor.

groetjes
Esther

Lydia zei

Ohh pffeww wat een opluchting zeg! Kan voorstellen dat je je erg zorgen hebt gemaakt! 2 boterhammen: WAUW! (om maar even in Esther haar bewoordingen te blijven ;-))
Bij ons is de laatste tijd trouwens ook weer een periode van 'minder eten' aangebroken, maar weet niet waar het door komt. :-( Heel irritant en ook best zorgelijk, maar we hopen dat het vanzelf weer beter gaat. Met Lotte lijkt het dus de goed kant op te gaan, super!
Succes ! Groetjes Lydia