Vernevel-tijd

Jep, we vernevelen weer. Of goed gezegd, Lótte venevelt weer. Was het een tijd geleden een enorm drama om dat kapje op haar gezichtje te houden, nu vindt ze het heerlijk! Als ik de Porta-neb tevoorschijn haar, gaat ze al klaar zitten in het hoekje van de bank (daar is het dichtsbijzijnde stopcontact:). Ze houdt het kapje zelf vast en is zelfs boos als we klaar zijn.


Ikke-zelluf-doen

Een een vraagje voor de ervaren 'vernevelaars'; wat doen jullie als je een dag of langer weggaat met vernevelen? De Porta-neb heeft altijd stroom nodig namelijk... Met het oog op vakantie, waar niet altijd stroom in de buurt is?? Ook is dat ding nogal groot en log om mee te nemen. We hebben ook een e-flow liggen, die wel op batterijen kan werken en een stuk kleiner is, maar die gaat nog veel te snel voor Lotte... Iemand tips?
Hier nog even een lief kiekje:

Veilig in de armen van grote broer...

13 opmerkingen:

MissPiggy zei

Wat een dapper ding!
Wij deden altijd vroeger op campings, vernevelen bij de douches, naja bij de wastafel dan, daar is wel stroom...
Trok wel veel bekijks moet ik zeggen...

Liefs!

Cash en Els zei

Ja dat deed ik ook, in de wasgelegenheid sprayen. Vond het nooit zo fris dus veel gedoe. Schone theedoek mee en daar alles op zetten. Later in de caravan van mn ouders.
Toen ik met vriendlief ging (mn huidige man) had ik een omvormer, daarmee kon je de stroom van de auto omvormen tot 220V.
Haha moet je wel je auto stationair laten draaien want anders trek je de accu leeg.

Petra zei

Hoi!
Ik heb de freeway elite van Romedic, dat is een broertje van de portaneb, veel kleiner, maar met ingebouwde accu (voor 20 minuten vernevelen) en bijgeleverde omvormer voor in de auto. Alles bij elkaar dus in 1 pakket. Ik heb al jaren deze en het bevalt goed, vooral bij dagjes uit enzo. Gewoon even in de auto vernevelen, of ergens op de accu van t ding (zonder snoeren dus).
Ik vond t als kind ook altijd lekker, 's ochtends vernevelen. rustig wakker worden bij t gebrom van zo'n apparaat met een boekje of filmpje erbij. Succes!

Sanne zei

Hoi!

Wij namen altijd dat grote lompe ding mee.. 2 stuks zelfs, mijn broertje heeft ook CF.
Wij gingen daarom nooit naar een camping ivm stroom en hygiene..
En als wij op vakantie gingen naar het buitenland namen wij altijd een wereld stekker mee, zodat we toch altijd konden vernevelen.
Maar het is wel een grote onderneming als die Portaneb mee moest.. Nam heel veel plek inbeslag..

Groetjes Sanne

Belly1958 zei

Hoi,
Ik heb ook een tijd de Freeway Elite gehad. dat was een hele vooruitgang vergeleken bij de PortaNeb: lichter kleiner, (iets)minder herrie en evenveel uitsroom als de PortaNeb. Werkt ook met hetzelfde principe. En belangrijk: zowel een accu als een adapter voor in de auto. Vooral vanwege de herrie ging ik daarmee het liefst in de auto zitten op de camping. Dan had je niet zoveel bekijks. En je kunt op de meeste campings natuurlijk ook stroom krijgen. Als je Romedic belt (waarvan de PortaNeb ook is) kunnen ze vast wel iets voor je regelen.
Elly

Marjolein zei

Ik heb de Portaneb nooit gehad (nouja ik had er wel één, nog steeds trouwens! Maar die was toen als back-up).

Ik heb ooit een Pari-boy gehad, daarna ngo een supersonic rood ding. En vanaf toen altijd Freeway. Ik lees in de reacties dat er nu de Freeway Elite is.
In de toch ruim 10 jaar denk ik dat ik met een Freeway sprayde zijn ze wel een aantal keer met een vernieuwde versie gekomen, steeds even wat kleiner.
Ook maakt de Freeway lang niet zoveel herrie als de portaneb (maar is niet stil zoals de Eflow of Ineb)

Campings, dan boekten wij een plek met stroom. Had een camping geen plaatsen met stroom dan gingen we daar niet heen.
Pulmozyme (wat natuurlijk koel moest worden gehouden) ging bij de receptie van de camping in de koelkast. Of nouja die zorgde dat het in een koelkast kwam. Soms zelfs ergens in de keuken in de bar :-)

Astrid zei

Ik vond vernevelen ook nooit een ramp, lekker tv kijken ondertussen.
Heeft jullie ziekenhuis een cf-verpleegkundige? Ik zou eens overleggen met haar/hem. Er zijn vele mogelijkheden tegenwoordig en vele apparaten. Ook is mede afhankelijk van het medicijn dat ze er mee moet vernevelen.

Groeten van Astrid

Lydia zei

Gelukkig maar dat Lotte het vernevelen nu niet meer zo erg vindt! Wij nemen de Porta-Neb ook gewoon altijd mee voor Levi. Tot nu zijn we altijd nog met de auto op reis gegaan dus dan is het geen punt om hem mee te nemen.
Als je gaat vliegen lijkt het me niet handig om zo'n lomp ding mee te nemen, zit je koffer meteen vol! ;-P Maar heb verder geen ervaring met de andere vernevelapparaten...
Liefs Lydia

Jroen zei

Ook hier de Freeway Elite, werkt hetzelfde als de Portaneb, alleen minder herrie, kleiner en handig voor op vakantie. Autoplug of de accu die erbij word geleverd. Al heb ik die niet veel gebruikt want het opladen daarvan duurt erg lang.

http://www.romedic.nl/Productomschrijving/Freeway-Elite-vernevelaar/

Wel handig omdat er voor je dochter qua vernevelmethode niets veranderd.

Laura zei

Ik heb ook een lange tijd een portaneb gehad. Ik nam hem altijd gewoon mee...op de camping ging in ook wel eens bij douches sprayen. Maar we zochten meestal een plek waar we gewoon electriciteit hadden.
Ik nam hem ook mee in als we gingen vliegen..als handbagage! Zo raakte hij ook niet kwitj.
Mocht je ergens naartoe gaan waar ze ander electriciteitnet hebben (zoals in Amerika) neem dan een verloopstekker mee...zo eentje die je daar wel in stopcontact kan steken :)

Jolanda Smans zei

Bedankt voor jullie reacties! Ik zal binnenkort ook eens overleggen met de CF-verpleegkundige. Een tijd geleden moesten we vernevelen met Tobi. Dat duurde met de Porta-neb zeker een uur per keer, omdat Lotte telkens haar hoofdje wegdraaide. Ook moesten we toen een gesloten kapje gebruiken en dat was echt een drama. Een uur per keer waren we zo kwijt en dat 2x per dag. Als we een weekendje weggingen, moesten wij inderdaad ook ergens bij de receptie vragen of de Tobi daar in de koelkast mocht. NU vernevelen we alleen met Pulmozymwe, dat duurt gelukkig maar eventjes.

Irène's wereld zei

Een meisje met CF dat sprayen en nutri's een feest vindt: TOP!
=D

Toen ik moest beginnen met sprayen (12 jaar) hadden mijn ouders een boot en namen we de eerste jaren een levensgroot aggregaat mee. Halsbrekende toeren haalde mijn vader uit om dat loeizware ding elke dag van de boot af te dragen en er weer op.
Op een gegeven moment hebben ze een omvormer laten plaatsen. Scheelde een hoop gedoe. En lawaai en stank van dat ronkende, rokende aggregaat.

Jammer dat de E-flow nog niet geschikt is voor Lotte.
Misschien kun je eens informeren bij de firma die de sprayapparaten levert of zij nog tips hebben.
Mijn spul (Portaneb, E-flow, I-neb) komt allemaal van Romedic in Meerssen.

Jolanda Smans zei

@Irene: onze spullen komen ook van Romedic. Daar heb ik ook goede ervaringen mee.
Ik zie jullie al gaan op die boot... Hihi...