Alles rustig...

De titel zegt het al; alles is rustig in Casa Smans... Vorige week met Lotte op controle geweest. Haar gewicht was nog onder de maat, maar we zagen weer een stijgende lijn, dus mogen we zo doorgaan zonder sondevoeding. Hoera! Dat was een pak van mijn (ons) hart zeg. Mevrouwtje drinkt nog steeds elke dag 2 (!) flesjes Nutridrink, naast haar 'gewone' eten! Was madame eerst weken in hongerstaking, nu snappen we niet waar ze al dat eten laat! De ochtend begint trouw met het innemen van medicijnen, zo nodig vernevelen (wat zelfs al een tijd niet meer nodig is), en dan op schoot bij mama een flesje Nutridrink verorberen. Daarna eet ze vaak vrolijk nog een hele boterham op en drinkt een glas melk, of slurpt een volle kom Brinta leeg. 's Avonds idem dito. Ze eet flinke bordjes warm eten en krap een uur later gaat er nog zo'n flesje in. Maar alleen op mama´s schoot....
Laatst had ik wat haast en zette haar op de bank met het flesje, maar ons liefje begon meteen te roepen `titten` terwijl ze met haar hand op de bank tikte. Zodoende is het ik-drink-alleen-een-Nutri-als-je-bij-me-zit ritueel ontstaan. Prima hoor, we zien de grammetjes er weer aan vliegen! De broeken blijven weer op de billen hangen en de shirtjes worden hier en daar zelfs een beetje te strak.
Ook de benauwdheid, die weken geduurd heeft, is bijna helemaal weg. Vorige week belde de arts nog op, dat er niets bijzonders is gevonden in de kweek, dus ook dat is top! Het is al maanden geleden dat de Pseudomonas gekweekt is (laatste keer in september 2010) en dat hopen we zo te houden.
In dezelfde week als de check-up zijn we nóg een keer naar het WKZ gereden voor een allergietest. Lotte heeft kippeneiwit/allergie en we wilden wel eens weten of ze er misschien overheen gegroeid is. Helaas niet, maar we hebben binnenkort nog een provocatietest in het WKZ (jippie, wéér een ritje...) en dan zien we wel verder.

Met Jesper gaat ook alles zijn gangetje, hij heeft zijn weg gevonden op school en gaat regelmatig spelen bij klasgenootjes. Daar doet hij allerlei nieuwe dingen op en dat is vaak erg hilarisch. Ook Jesper eet soms als een bootwerker (in de middagpauze eet hij vaak 3 á 4 boterhammen!), dus de eetmomenten zijn hier weer een stuk gezelliger dan een maand geleden!
Momenteel is Jesper hele dagen bezig met voetballen, het is dan ook erg leuk om te zien dat hij na het avondeten op het veldje voor ons huis met de buurtjongens staat te voetballen.

En als kers op de taart is het ook nog eens super mooi weer, wat kan een mens nog meer verlangen?!?

Geen opmerkingen: