"Papa-school"

Papa gaat soms op zaterdag naar school. Wat ie daar doet, was tot voor kort een groot raadsel voor Jesper, bleek laatst. We zaten in de auto om papa op te halen na een 'school'-dag in Utrecht. "Mama, wat leert papa eigenlijk op zijn school?", was Jesper's vraag vanuit de achterbank van de auto. De mooiste gesprekken vinden bij ons trouwens altijd plaats in de auto, maar dat terzijde.
"Tja, wat denk je zelf wat papa leert Jesper?", was mijn enigszins ontwijkend antwoord (want hoe leg je uit wat een Nima-sales opleiding is aan een kleuter van vier??).
"Ik denk dat papa daar kunstjes leert", was het verrassende antwoord. En daar begon hij met het opnoemen van de meest bizarre, gevaarlijke en gekke stunts die papa op de, volgens Jesper's bewoordingen, "papa-school" leert. "Papa leert salto's maken op een trampoline. En zóóóó hoog te springen dat ie met zijn hoofd in de wolken komt. En papa leert op een lantaarnpaal te staan. En daar valt ie niet van af hoor mama!". "Tuurlijk schatje. Wat leert papa allemaal nog meer?"
"Nou, hij kan daar ook met leeuwen en tijgers vechten." En zo ging het nog even door.
Maar na een tijdje was de fantasie kennelijk op en werd het, tot mijn spijt, stil achterin. Toen ik bijna wilde vragen of Jesper nog meer leuke dingen kon verzinnen, omdat ik het gewoon jammer vond dat hij ophield met praten, kwam de vraag, waar hij blijkbaar al die tijd in stilte over na had zitten denken.
"Mama, heeft papa op zijn papa-school eigenlijk ook een fruitpauze?" "Natuurlijk liefje", antwoordde ik, terwijl ik moeite moest doen om mijn gezicht in de plooi te houden en niet in lachen uit te barsten. Dat is namelijk dodelijk voor zo'n 'serieus' gesprek. Als je kleine eenmaal doorheeft dat je om hem moet lachen, is de magie van het moment definitief over.
"En kan papa daar ook buiten spelen? Heeft ie ook een zandbak?"
"Vraag het dadelijk zelf maar aan papa". Papa kwam namelijk inmiddels al aanlopen en toen die de auto in stapte, begon het hele verhaal opnieuw....
Dus als iemand me nu vraagt wat Richard eigenlijk doet voor opleiding, dan haal ik er Jesper even bij. "Schatje, vertel eens aan die mevrouw wat papa allemaal leert op zijn papa-school..."

1 opmerking:

jeannet zei

Is Richard straks in te huren voor feesten en partijen, wanneer hij klaar is met 'papa-school'? Haha,

Groetjes Jeannet