Lachen met Jesper

Wat hebben we krom gelegen de afgelopen weken als Jesper 'spinazie' zegt. Hij komt er maar niet uit, tot grote hilariteit van de familie. Iedereen laat het hem wel een paar keer zeggen, arm manneke....
hier twee versies van het woord 'spinazie':
"psienasie" (en dan slist ie zo heerlijk bij de 's'!)
"pesnazie"
Jammer voor hem dat we vandaag spinazie-lasagne aten, hihi...

Als Jesper in een jolige bui is en hij wil zijn zusje roepen, hoor je door de woonkamer: "Hé, Lotto!!"

Zijn favoriete zin is momenteel: ".... en dat is niet eerlijk!" Calimero is er niks bij...

Jammer voor hem, maar met het goede weer komen ook allerlei insekten tot leven. Helaas wordt hij nogal panisch van alles dat vliegt en kruipt (van wie zou hij dat nou hebben???).
Laatst zat hij in de zandbak heel hard te huilen. Toen ik hem vroeg wat er was, antwoordde hij dat een 'mama-bij' hem had laten schrikken. "En dat is niet eerlijk hé mama?", eindigde hij met betraande oogjes...
Op de verjaardag van mijn oma, heeft hij het laatste half uur met zijn handen voor zijn ogen gezeten. Daarna nog een tijdje onder de sjaal van mijn zus. En maar vragen wanneer we naar huis zouden gaan. Wat bleek?? Er vloog één vlieg door de kamer... Eén vliegje maar! Toen een tante van mij liet zien dat ze de vlieg (na lang proberen) doodgeslagen had, kwam hij onder de sjaal vandaan.
Dat wordt nog een drama deze zomer. Mama is panisch voor insekten, maar hij is toch wel het toppunt. Gelukkig heb ik hem nu inmiddels zover dat hij niet meer bang is voor mieren. Hij durft ze zelfs dood te drukken (met een onderzetter, dat dan weer wel) en is hele middagen zoet met de jacht op die "kriebelbeestjes" ("mieren kriebelen hé mama, en dat is niet eerlijk hé!").
Nu nog zorgen dat hij niet wegkruipt voor een vlieg, dan ben ik tevreden. Want ervoor zorgen dat hij niet bang is voor spinnen, dat gaat mama toch te ver. Die gilt zelf alles bij elkaar als ze zo'n vies beest ziet... Dat mag papa hem leren... Kan ie later mooi spinnen vangen voor mama, al is de hoop daarop nu erg klein :)

Geen opmerkingen: