Weer fijn thuis...


Zo, sinds gistermiddag zijn we weer fijn thuis na twee weken WKZ. Hier even een update over Lotte: ze werd opgenomen na een maand vol verkoudheden, virusjes, hoesten en benauwdheid. Na zelfs een week prednison knapte ze niet genoeg op, dus werd het een opname. Ze hebben een bronchoscopie gedaan bij Lotte: een slangetje met camera in haar longen, meteen even longetjes schoongespoten en wat slijm op kweek gezet. Buiten wat huis-, tuin- en keukenvirusjes kwamen er geen bacteriën uit. Waarschijnlijk zitten die er wel, maar dan onderin de longen, waar ze niet geweest zijn. IN de longen was aan één kant een vernauwing te zien, normaal gesproken geen drama, maar met CF wel heel erg lastig! Daardoor gaat die smallere 'buis' sneller verstopt zitten met slijm. Jammer, maar niks aan te doen.
De binnenkant van de longetjes zagen er al 'bobbelig' uit, wat betekent dat de CF toch al zijn weerslag heeft. Vandaar de opname van twee weken, want ze moest eens een goede antibiotica cocktail krijgen via infuus. Nou, die is gelukkig achter de rug en zijn we weer thuis. Nu thuis verder met onderhouds-ab kuur en maar hopen dat het dit keer langer duurt voordat ze weer opgenomen wordt! Hier wat WKZ foto's:2 opmerkingen:

Lydia zei

Wat heerlijk dat Lotte weer thuis is! Op naar een zomer zonder al te veel virussen...hopelijk krijgen jullie even rust nu. Zo te zien hebben jullie genoten van de dierentuin! Liefs Lydia

Judith zei

Hallo Lotte,
fijn dat je weer thuis bent, dicht bij papa, mama en je grote broer. Knap nog maar meer op, zodat het WKZ lang op jou mag wachten.
groetjes
Judith hoevenaars