NCFS in finale Grote Gift

Alle stemmers bedankt! De NCFS is finalist geworden van de Grote Gift (3M Fonds). Hier het bericht van het 3M Fonds:

"Het is een mooi en select gezelschap. Deze vijf organisaties gaan door naar de 3M Fonds Finale op 23 november:
• De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker
• De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting
• CliniClowns Nederland
• Stichting Hulphond
• Stichting Make a Memory
 Vijf goede doelen, één Grote Gift. Tot de 3M Fonds Finale op 23 november kunt u alles volgen via www.facebook.com/3Mfonds of www.twitter.com/3Mfonds."


http://solutions.3mnederland.nl/wps/portal/3M/nl_NL/Kijk3M/home/look3M/nieuws/?PC_7_RJH9U52308IU702TL2AN3F3671_assetId=1273671428369

Nu dus maar duimen dat de NCFS die 50.000 euro wint! Dit is de omschrijving van het project waar dat geld naar toe zal gaan, mochten ze winnen:

"Omschrijving project

Uit recent onderzoek blijkt dat bij 90 % van de kinderen met CF op 5-jarige leeftijd al blijvende schade in de longen aanwezig is, die meestal niet wordt opgemerkt met bestaande onderzoeksmethoden.
De NCFS wil begin 2011 het project ‘Vroege opsporing en behandeling van longafwijkingen bij kleine kinderen met Cystic Fibrosis (CF)’ starten. Het doel is om bij alle jonge kinderen met CF regelmatig ‘plaatjes’ van de longen te maken, waardoor beginnende afwijkingen in de longen snel worden opgespoord en goed kunnen worden behandeld. Hierdoor wordt de ontwikkeling van blijvende schade in de longen teruggedrongen. Kinderen blijven daardoor veel langer in een betere conditie, waardoor zij een langer en beter leven krijgen, ondanks dat ze CF hebben.
Betrouwbare ‘plaatjes’ van de longen van kinderen met CF kunnen sinds kort worden gemaakt met een speciale CT Scan-techniek. Deze techniek is mede ontwikkeld door specialisten in het Erasmus MC. Door verbetering van de techniek, speciaal bij jonge kinderen, kunnen ook kleinere afwijkingen nog eerder en beter worden opgespoord en behandeld. De gift van 3M wordt besteed aan het verbeteren van deze innovatieve CT-scan methode aan het begin van het project. In eerste instantie gaan alle Nederlandse kinderen met CF hiervan profiteren. De techniek zal vervolgens ook wereldwijd ingezet kunnen worden bij kinderen met ernstige longziekten.
We verwachten dat de resultaten van grote betekenis zijn."

http://solutions.3mnederland.nl/wps/portal/3M/nl_NL/Kijk3M/home/fonds/grotegift/genomineerden/detail/?NominationId=44

Geen opmerkingen: